Elämää arjen yläpuolella.

Huomioitavat asiat ratsastusleirillä korona-aikana

5.6.2020

HUOMIOITAVAT ASIAT RATSASTUSLEIREILLÄ KORONA-AIKANA

 

*Tulethan ratsastusleirille vain oireettomana ja terveenä!

*Leireillä toimitaan rajatuissa omissa ratsastusryhmissä, jotka ruokailevat ja toimivat tallissa ja ratsastustunneilla omissa ratsastusryhmissään päivän aikataulun mukaisesti. Näin rajataan lähikontaktien määrää leirin aikana ja helpotetaan altistuneiden jäljitystyötä, jos leirillä todetaan koronavirustartunta.

*Ruokailut toteutetaan omissa ratsastusryhmissään oman ruokailuajan mukaisesti ja lämmin ruoka jaetaan leiriläisille. Jokainen pyrkii koskemaan vain omiin ruokailuvälineisiinsä.

*Majoitumme mahdollisimman väljästi, 2-4 henkilön huoneissa. Pyrimme käyttämään vain omalle majoitushuoneelle ohjattua wc-tilaa. Pysymme myös omissa majoitushuoneissamme, emme vieraile toisten leiriläisten majoitushuoneissa.

*Yleisiä suosituksia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta tulee noudattaa: suu suojataan kertakäyttöliinalla tai tarvittaessa kyynärtaipeella. Kertakäyttöliina heitetään roskiin käytön jälkeen. Tuo mukanasi omat nenäliinapaketit.  Pesemme käsiämme tiiviisti ja käsidesiä käytämme tarvittaessa. Teoriatunneilla käytämme omia henkilökohtaisia työskentelyvälineitä. Ota oma penaalisi siis mukaan!

*Turvavälit on tärkeää pitää kaikkien mielessä kaikista tilanteissa.

*Seuraa ja noudata Huittisten Ratsastuskeskuksen tarkempia ohjeistuksia paikan päällä.

*Tarpeetonta fyysistä kosketusta vältetään (esimerkiksi halaaminen tai kättely)

*Jos leiriläisellä todetaan leirin aikana koronavirusinfektioon sopivia oireita, ohjaamme hänet erilliseen tilaan odottamaan, että poistuminen leiriltä on mahdollista. Hänen tulee hakeutua viiveettä koronavirustestiin. Mikäli koronavirustartunta todetaan, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteeniin.

*Ohjeet kerrataan vielä paikan päällä ja aina saa kysyä henkilökunnalta, jos jokin askarruttaa mieltä.

 

Tehdään yhdessä poikkeusoloista huolimatta leiristä ikimuistoinen ja nautitaan kesästä!