Elämää arjen yläpuolella.

SYYSTIEDOTE / RATSASTUSKOULU

4.9.2020

SYYSTIEDOTE RATSASTUSKOULUN OPPILAAT

Ratsastuskoulun syyskausi on pyörähtänyt jälleen käyntiin, vakioryhmät ja uudet alkeiskurssit ovat käynnistyneet. Nappularatsastustunteja järjestämme syyskaudella mahdollisuuksien mukaan. Ratsastusseura Varsan heppakerho kokoontuu meillä joka toinen maanantai.

Kelien salliessa ratsastamme ulkona kentillä, mutta sadekeleillä ratsastetaan maneeseissa. Muistathan pukeutua kelin mukaan!

MUISTATHAN MYÖS PERUUTTAA RATSASTUSTUNTISI HYVISSÄ AJOIN!

Ratsastustuntimme ovat koulupainotteisia, mutta pyrimme hyppäämään syyskaudella myös esteitä, tavoitteenamme olisi hypätä joka neljäs kerta. Estetunneilla harjoittelemme lähinnä tekniikkaa, esimerkiksi istuntaa tai esteelle lähestymistä. Jos et halua hypätä, voit siirtää estetuntisi kouluryhmään. Hevostemme hyvinvoinnin ja ratsastajan riskien minimoimiseksi estetunneilla ratsastajan painoraja on 80kg.

Jos painosi ylittää painorajan ja olet vakioratsastajana ryhmässä, missä myös hypätään, voit siirtää tuntisi estepäivänä kouluratsastusryhmään. Painoraja on tehty, koska esteeltä alas tullessa ratsastaja usein vähän tömähtää hevosen selkään, kokenut ratsastaja, joka hallitsee kehonsa, voi estää tämän, mutta paino kuitenkin tulee alastulossa hevosen yhdelle jalalle, hevosta rasittaen. Eläinlääkärit suosittelevat painorajan asettamista.

TULOSSA – ESTEPAINOTTEINEN KURSSI

Heti, kun saamme ryhmän kokoon, aloitamme estepainotteisen kurssin. Kurssi on kestoltaan 10h ja kurssi järjestetään keskiviikkoisin klo 18 -19. Kurssin hinta 290€. Kurssille otetaan rajattu määrä osallistujia. Kurssi on tarkoitettu jo esteitä aikaisemmin hypänneille ratsastajille. Ilmoittautumiset Kristalle 050 530 7660.

TULOSSA - RATSASTUKSEN KILPAILUHARJOITUKSET - lisää tietoa lähempänä ajankohtaa

TALLIHYGIENIA

Syksy on alkamissa ja monet pöpöt jylläävät myös hevosten ja ratsastajien keskuudessa. Jos vain on mahdollista, käytä eri tallivaatteita- ja varusteita eri talleilla. Tai vaihtoehtoisesti huolehdithan erityisen hyvin tallihygienista: Puhdista jalkineet harjalla/sienellä ja suihkuta kenkiin desinfioimisainetta! Pese tallivaatteesi 60 asteessa tai vie kuumaan saunaan joksikin aikaa. Muista käsipesu aina sen jälkeen, kun olet käsitellyt likaisia varusteita.

SUOSITUKSIA KORONAVIRUKSEN ja muiden pöpöjen leviämisen rajoittamiseksi

Tartuntoja voi ehkäistä huolehtimalla käsihygieniasta ja välttämällä lähikontakteja muihin ihmisiin. Ratsastajainliitto suosittelee harkitsemaan maskin käyttöä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista tai mukana on riskiryhmiä.

Tarkemmat ohjeet/ koronavirus: THL

 Palaa